Què és la Sopa de Pedres?

La Sopa de Pedres és un projecte que neix des del hacklab Nòmada amb la intenció de contribuir amb la xarxa sensefils de Mataró, que va néixer amb el nom de Mataró Sensefils.

La intenció era crear un repositori de pel·lícules i documentals en el que tothom pogués accedir-hi a través de la xarxa sensefils, tant per agafar material com per donar-ne, és a dir, per compartir-lo.

En un principi, tan sols teníem un servidor de fitxers, i a mida d'anar omplint de material la sopa, anàvem creant directoris per classificar el material.

A mesura que es va omplir de molts continguts, des del hacklab es va crear la necessitat de muntar una web que relacionés els continguts entre ells i crear la possibilitat de fer cerques ràpides i concretes.

Amb tot això, es va començar amb un projecte programat en php, fet des de zero. Però el veure les possibilitats del drupal i els seus mòduls per anar afegint funcionalitats a la web, ens vam decidir per ell i vam començar a aprendre, de forma col·lectiva, com funcionava el drupal.

Un cop creada la base de dades a partir del mòdul CCK de drupal, ja teníem l'estructura muntada. Ara calia omplir-la de continguts, és a dir, afegir les dades de totes les pel·lícules que ja teníem dins la Sopa de Pedres. Per això vam utilitzar el projecte FilmAffinity d'on n'hem extret tota la informació de les pel·lícules.

Per poder obtenir tota la informació de les pel·lícules de forma automàtica hem creat un script en python que extreu la informació de les pel·lícules de la web de filmaffinity i l'escriu en un fitxer CSV per poder introduir a la web de la Sopa de Pedres mitjançant el mòdul import content de drupal.

Si voleu muntar la vostra Sopa de Pedres des de zero, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i us la passem, us ajudem a muntar-la, ... i si vols els fitxers ja fets, amb la base de dades buida per omplir te la donem. Posa't en contacte amb root(a)musaik.net